Welkom bij de Limburgse Tuinbouwveiling

LIMBURGSE TUINBOUWVEILING

De Limburgse Tuinbouw Veiling is een telercoöperatie van groenten- en fruittelers

Telercoöperatie

De Limburgse Tuinbouw Veiling is een telercoöperatie van groente - en fruittelers met 744 leden (waaronder 150 actieve leden) en een uitgebreid koperscliënteel. Ons koperscliënteel bestaat voornamelijk uit exporteurs, groothandelaars, grootdistributie, winkeliers en lokale marktkramers, industrie en importeurs. Onze veiling heeft tot doelstelling het verkopen van alle verse groenten en fruit van onze leden aan een zo hoog mogelijke prijs.

In tegenstelling tot de meeste andere veilingen in België zijn we niet zo groot. Onze slogan luidt dan ook: klein maar flexibel en vooral ook milieubewust.

Om een zo n ruim mogelijke markt van afnemers te bereiken zijn we uitgerust met een uitgebreid netwerk van data-apparatuur, gaande van telefoon en fax tot de meest recente informatica.

Ons aanbod bestaat uit een uitgebreid gamma Belgische producten die we kunnen onderverdelen in 3 grote groepen: groenten, fruit en aardbeien.

Klokverkoop

Alle producten worden gekeurd volgens een kwaliteitshandboek en ingedeeld in uniforme kwaliteitsblokken. De producten worden samen met gelijkaardige producten van de andere Vlaamse veilingen, geveild via een simultane klokverkoop. Dit wil zeggen dat elke koper die zich op één van de Vlaamse veilingen bevindt de kans heeft om het product van elke veiling te kopen. Dit systeem bestaat reeds sinds 1982 en is uniek in de wereld. Onderling transport zorgt ervoor dat de gekochte goederen bij de klant terecht komen.

Enkele jaren geleden werd dit systeem uitgebreid met een thuiskoopsysteem waardoor men van thuis uit of op bureau actief kan meedoen aan de verkoop; De aanbiedingen van hetzelfde product van verschillende veilingen blijft behouden.